Enolončnica

21. oktobra, 2016

<![CDATA[Sestavine:

  • 30 dag krompirja
  • 50 dag stročjega fižola
  • 12 dag makaronov
  • peteršiljeva korenina
  • 1 sveža paprika
  • 1 svež paradižnik
  • 1 čebula
  • česen
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica moke
  • sol
  • pečenkin sok ali jušna kocka

Priprava:
Na olju prepražimo čebulo; ko zarumeni, dodamo moko in popražimo. Potem pridamo narezan fižol, krompir, koren peteršilja, papriko ter kratek čas mešamo. Zelenjavo osolimo, dodamo lovorjev list, narezan paradižnik in zalijemo z 1,5 litra vroče vode ali kostne juhe. Ko je zelenjava že kuhana, zakuhamo testenine, pridamo še pečenkin sok ali jušno kocko, česen in preden postrežemo, zamešamo sesekljan peteršilj.]]>

(Visited 51 times, 1 visits today)