Domači jagodni sladoled
20. maja, 2018
Sestavine:
- 2 skodelici jagod
- 1 skodelico sladkorja v prahu
- 1 skodelico sladke smetane (lahko tudi brez laktoze, sojine ali riževe)
- ½ skodelice jogurta (lahko tudi brez laktoze, sojinega ali riževega)
Priprava:
Jagode zmeljemo v kašo ter jim dodamo sladkor v prahu in jogurt. Stepemo sladko smetano, ji primešamo jagodno zmes in damo v zamrzovalnik za 12 ur.
Cedijo se nam sline: Bezgov sladoled z jagodnim prelivom
Tine Valič, državni prvak v pripravi sladoleda, je z nami delil namig za domačo pripravo poceni, a inovativnega sladoleda. Svetuje, da v osnovo za sladoled vmešamo domači bezgov sirup, prelijemo pa ga z zmletimi domačimi jagodami.
(Visited 78 times, 1 visits today)