Site icon Lupa portal

Čokoladno kokosovo pecivo iz pirine moke

(recept: Ana Golavšek)

Sestavine za biskvit:

  • 4 jajca
  • 100 g kokosovega sladkorja
  • 1 dl kokosovega olja
  • 1 dl vode
  • 220 g pirine polbele moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 dl ovsenega mleka

Sestavine za kremo:

  • 2 bio kisli smetani
  • malo skute
  • 100 g kokosove moke
  • 5 žlic agavinega sirupa

Sestavine za preliv:

  • 250 g temne čokolade
  • 2 žlici kokosovega olja

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov, jim dodamo kokosov slad-kor, olje in vodo ter vse skupaj premešamo z mikserjem. Masi dodamo moko in kakav v prahu. Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nato narahlo vmešamo v maso. Maso vlijemo v pekač in pečemo 20 – 25 minut na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in namočimo z ovsenim mlekom. Sledi priprava kreme, za katero zmešamo vse potrebne sestavine in jo namažemo čez biskvit. Nato stopimo še čokolado in kokosovo olje ter preliv prelijemo čez kremo. Pecivo pustimo čez noč v hladilniku, da se pre-poji. Razrežemo na kocke in postrežemo.

(Visited 510 times, 1 visits today)
Exit mobile version