Čokoladno kokosovo pecivo iz pirine moke
21. januarja, 2018

(recept: Ana Golavšek)
Sestavine za biskvit:
- 4 jajca
- 100 g kokosovega sladkorja
- 1 dl kokosovega olja
- 1 dl vode
- 220 g pirine polbele moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 2 dl ovsenega mleka
Sestavine za kremo:
- 2 bio kisli smetani
- malo skute
- 100 g kokosove moke
- 5 žlic agavinega sirupa
Sestavine za preliv:
- 250 g temne čokolade
- 2 žlici kokosovega olja
Priprava:
Rumenjake ločimo od beljakov, jim dodamo kokosov slad-kor, olje in vodo ter vse skupaj premešamo z mikserjem. Masi dodamo moko in kakav v prahu. Iz beljakov naredimo sneg, ki ga nato narahlo vmešamo v maso. Maso vlijemo v pekač in pečemo 20 – 25 minut na 180 stopinj. Ko je biskvit pečen, ga ohladimo in namočimo z ovsenim mlekom. Sledi priprava kreme, za katero zmešamo vse potrebne sestavine in jo namažemo čez biskvit. Nato stopimo še čokolado in kokosovo olje ter preliv prelijemo čez kremo. Pecivo pustimo čez noč v hladilniku, da se pre-poji. Razrežemo na kocke in postrežemo.
(Visited 510 times, 1 visits today)