Čokoladni piškoti iz buče

17. septembra, 2017

Sestavine:

  • 1/2 skodelice masla
  • ¾ skodelice belega sladkorja
  • ¾ skodelice rjavega sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2 skodelici moke
  • ½ skodelice ovsenih kosmičev
  • 1 čajna žlička sode bikarbone ali pecilnega praška
  • 1 skodelica buče (muškatne ali hokaido)
  • 1 – ½ skodelice čokoladnih kapljic
  • ½ skodelice pravega kakava

Priprava:

Bučo najprej skuhamo in pretlačimo ter segrejemo pečico na 180 ºC. Mehko maslo zmešamo z belim in rjavim sladkorjem, dokler ni masa kremasta. Nato vmešamo še jajce in vanilijev ekstrat. Dodamo bučni pire in dobro premešamo. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine – kakav, moko in ovsene kosmiče. Suho mešanico počasi med mešanjem dodajamo k kremasti masi iz masla. Na koncu v maso dodamo še čokoladne kapljice.

Maso z žlico polagamo na pekač in oblikujemo piškote. Pečemo jih 12 – 13 minut.

(Visited 140 times, 1 visits today)