Čokoladni piškoti iz buče
17. septembra, 2017
Sestavine:
- 1/2 skodelice masla
- ¾ skodelice belega sladkorja
- ¾ skodelice rjavega sladkorja
- 1 jajce
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 2 skodelici moke
- ½ skodelice ovsenih kosmičev
- 1 čajna žlička sode bikarbone ali pecilnega praška
- 1 skodelica buče (muškatne ali hokaido)
- 1 – ½ skodelice čokoladnih kapljic
- ½ skodelice pravega kakava
Priprava:
Bučo najprej skuhamo in pretlačimo ter segrejemo pečico na 180 ºC. Mehko maslo zmešamo z belim in rjavim sladkorjem, dokler ni masa kremasta. Nato vmešamo še jajce in vanilijev ekstrat. Dodamo bučni pire in dobro premešamo. V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine – kakav, moko in ovsene kosmiče. Suho mešanico počasi med mešanjem dodajamo k kremasti masi iz masla. Na koncu v maso dodamo še čokoladne kapljice.
Maso z žlico polagamo na pekač in oblikujemo piškote. Pečemo jih 12 – 13 minut.
(Visited 140 times, 1 visits today)