Čips iz sladkega krompirja – zdrav in hrustljav!

24. aprila, 2020

Čips iz sladkega krompirja je enostaven prigrizek, ki več kot odlično konkurira vsem kupljenim. In precej bolj zdrav je, saj je pripravljen doma in iz sladkega krompirja, ki ima bolj zdrav sloves od navadnega.

Sladki krompir olupimo in narežemo na zelo tanke rezine. Te pomočimo v začimbno marinado. Ta je iz lahko olivnega olja (ali kateregakoli drugega rastlinskega olja) in soli, za piko na i pa dodamo rdečo papriko, čili, rožmarin, lahko tudi kari ali kurkumo.

Rezine ene zraven druge položimo na pladenj na peki papir in položimo v pečico, za dobrih 15 minut, na 200ºC. Če želimo popolno pečen čips, ga lahko po 8 minutah obrnemo, da se na obeh straneh zapeče enakomerno.

Lahko ga tudi ocvremo v ponvi. V tem primeru je bolje cvreti samo krompir in sol ter začimbe dodati potem, ko je čips že pečen.

Če pripravljamo prigrizek za goste, ki se ga ne bo jedlo na kavču, se zraven odlično poda še salsa – zmešamo malo jogurta in kisle smetane, dodamo drobnjak, peteršilj, origano … ali karkoli, kar se bo najbolje podalo začimbi, s katero smo pekli čips.


Sladek krompir je eno od živil za dolgo življenje!

(Visited 421 times, 1 visits today)