Česnova sol
19. novembra, 2017
Česnova sol je super dodatek k prilogam, solatam, mesu in zelenjavi. Odlično se poda k jedem iz testenin in paradižnika. Morska sol vpije in zadrži svež česnov sok in z njim okusno začini jedi.
Sestavine:
- 10 večjih strokov česna
- 150 g grobe morske soli
- 4 žlice sveže sesekljanega petršilja
Priprava:
Priprava česnove soli je zelo enostavna. Pečico segrejemo na 80°C. Česnove stroke olupimo in drobno nasekljamo. Zmešamo sol s sesekljanim česnom in dodamo peteršilj ali katero drugo zelišče po naši želji (lahko ga tudi preprosto izpustimo). Mešanico razgrnemo na pekač in postavimo v ogreto pečico za približno eno uro – dokler se česnova sol ne posuši. Pekač vzamemo iz pečice, pustimo, da se sol ohladi in shranimo v posodico v hladen suh prostor.
(Visited 224 times, 1 visits today)