Bučna juha z rdečo lečo

20. januarja, 2019

Sestavine:

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 800 g buče
  • 100 g rdeče leče
  • 1l jušne osnove
  • timijan
  • sol
  • poper
  • žlica kisle smetane
  • bučna semena

Priprava:

Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo žlico oljčnega olja ter popražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo na koščke narezano bučo, lečo in začinimo s timijanom. Prilijemo jušno osnovo. Lonec pokrijemo in na manjšem ognju kuhamo 20 do 25 minut. Medtem operemo bučna semena in jih na oljčnem olju prepražimo. Kuhano juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. Juho potresemo s praženimi semeni in postrežemo.

(Visited 73 times, 1 visits today)