Bučna juha z rdečo lečo
20. januarja, 2019
![bucna-juha-z-rdeco-leco](https://www.lupa-portal.si/wp-content/uploads/sites/2/2019/01/bucna-juha-z-rdeco-leco.jpg)
Sestavine:
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 800 g buče
- 100 g rdeče leče
- 1l jušne osnove
- timijan
- sol
- poper
- žlica kisle smetane
- bučna semena
Priprava:
Čebulo in česen olupimo ter drobno sesekljamo. V večjem loncu segrejemo žlico oljčnega olja ter popražimo čebulo in česen, da se zmehčata. Dodamo na koščke narezano bučo, lečo in začinimo s timijanom. Prilijemo jušno osnovo. Lonec pokrijemo in na manjšem ognju kuhamo 20 do 25 minut. Medtem operemo bučna semena in jih na oljčnem olju prepražimo. Kuhano juho gladko zmešamo s paličnim mešalnikom, dodamo kislo smetano in začinimo s soljo in poprom. Juho potresemo s praženimi semeni in postrežemo.
(Visited 73 times, 1 visits today)