Site icon Lupa portal

Bučke na 10 načinov

Imate doma obilje bučk, pa že ne veste več, kako bi jih pripravili? Zbrali smo nekaj najboljših idej.

zucchini-3481078_640

1. Pečene bučke – lahko jih spečete v pečici, skupaj z drugo zelenjavo, ali pa same. Popečete jih lahko tudi v ponvi. K pečenim bučkam se odlično poda sir feta ali pečeni sir na žaru, lahko pa jih skombinirate s polento, češnjevci in mocarelo.

2. Dušene bučke, zraven pa pire krompir – za deževen dan, kosilo kot včasih! To je lahko samostojen obrok, saj je pier krompir bogata hrana, lahko pa kot priloga ocvrtemu piščancu.

3. Pita iz bučk – naredite jo kot običajne pite, nadev pa so bučke z začimbami, lahko tudi smetano in/ali s sirom. Zraven se odlično poda velika skleda mešane solate.

Foto: allwine.ge

4. Ocvrte bučke. Te bodo pravi hit pri otrocih. Bučke narežemo na kolobarje in nato na hitro ocvremo.

5. Za pridih drugačnosti bučke namesto v klasiko – moka, jajce, drobtine, pred cvrenjem pomakamo v testo za palačinke, ki smo mu namesto mineralne vode dodali nekaj piva – tako dobimo bučke v pivskem testu.

6. Lazanja z bučkami – naredimo jo enako kot mesno ali špinačno, le da meso ali špinačo nadomestimo z bučkami. Lahko smo malce bolj varčni z bešamelom, saj bučke spustijo veliko vode.

7. Bučkina musaka – ali bolje rečeno zloženka. V pekač za peko zlagamo plast krompirja in plast bučk, zaključimo s smetanovim prelivom. Božansko! Zraven lahko ponudimo osvežilno tzatziki kumarično jogurtno solato.

8. Špageti iz bučk. S pomočjo spiralnega rezalnika lahko iz bučk ustvarimo prave špagete – lahko jih pojemo presne ali pa jih na hitro ocvremo na nekaj olivnega olja. Omaka: po želji, a za preizkušeno odlično kombinacijo velja zelo preprosta omaka iz češnjeih paradižnikov, olivnega olja in česna.

9. Polnjene bučke – izdolbemo polovici po dolgem, vanje naložimo narezano meso bučk, ki mu lahko dodamo riž in drugo zelenjavo, pa tudi sir, ter zapečemo v pečici.

10. Bučni polpetki – naribane in osušene bučke zmešamo z jajcem, sirom, začimbami (česen, čebula, peteršilj), maso oblikujemo v polpetke in popečemo. Zraven postrežemo skledo zelene solate in prilogo po želji.

(Visited 682 times, 1 visits today)
Exit mobile version