Sočne čokoladne kocke, ki jih lahko pripravite z različnimi kremami (npr. s kislo smetano, z mascarponejem, sladko smetano), potresete s sladkorjem, oblijete s sladkorno rumovo glazuro ali s čokolado, so za božični čas prav ljubke z okraski iz jagod.
Sestavine:
- 3 jajca
- 15o g sladkorja
- 200 g moke
- 1 dcl kokosovega olja
- 1 dcl ruma (ali mleka ali kokosovega mleka)
- 1 dcl vode
- 4 žlice kakava
- 1 pecilni prašek (ali sodo bikarbono)
- malo vanilije
- ščepec instant kave (poudari okus čokolade)
Za okrasitev:
- smetana za stepanje (lahko tudi rastlinska)
- sveže jagode
Priprava:
Beljake stepemo v sneg. V drugi posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, dodamo vse ostale sestavine, razen vode. Dobro premešamo, dodamo vročo vodo, premešamo. Umešamo še sneg. Pečemo 20-25 minut na 180 stopinj Celzija.
Ko se ohladi, lahko pecivo še dodatno namočimo z mlekom ali sladkano vodo ali rumom, nato ga razrežemo na kocke in okrasimo s stepeno smetano in jagodami.
NAMIG: Za bolj čvrsto smetano ji med stepanjem dodamo malo sirnega namaza ali mascarponeja.