Božične čokoladne kocke

15. decembra, 2019

Sočne čokoladne kocke, ki jih lahko pripravite z različnimi kremami (npr. s kislo smetano, z mascarponejem, sladko smetano), potresete s sladkorjem, oblijete s sladkorno rumovo glazuro ali s čokolado, so za božični čas prav ljubke z okraski iz jagod.

Sestavine:

  • 3 jajca
  • 15o g sladkorja
  • 200 g moke
  • 1 dcl kokosovega olja
  • 1 dcl ruma (ali mleka ali kokosovega mleka)
  • 1 dcl vode
  • 4 žlice kakava
  • 1 pecilni prašek (ali sodo bikarbono)
  • malo vanilije
  • ščepec instant kave (poudari okus čokolade)

Za okrasitev:

  • smetana za stepanje (lahko tudi rastlinska)
  • sveže jagode

Priprava:

Beljake stepemo v sneg. V drugi posodi penasto umešamo rumenjake s sladkorjem, dodamo vse ostale sestavine, razen vode. Dobro premešamo, dodamo vročo vodo, premešamo. Umešamo še sneg. Pečemo 20-25 minut na 180 stopinj Celzija.

Ko se ohladi, lahko pecivo še dodatno namočimo z mlekom ali sladkano vodo ali rumom, nato ga razrežemo na kocke in okrasimo s stepeno smetano in jagodami.

NAMIG: Za bolj čvrsto smetano ji med stepanjem dodamo malo sirnega namaza ali mascarponeja.

(Visited 262 times, 1 visits today)