Bograč

19. februarja, 2017
Foto: ZOT Dobrovnik

Recept pomurske regije

Sestavine:

  • svinjina, govedina in divjačina (srna, jelen, divji prašič) brez kosti
  • čebula
  • krompir
  • belo in/ali rdeče vino
  • česen
  • sol
  • poper
  • sladka paprika
  • sveža rdeča paprika
  • feferon
  • lovorov list
  • majaron
  • kumina
  • začimbe po želji

Priprava:

V veliki posodi ali kotlu segrejemo mast, na kateri pražimo sesekljano čebulo, da se zmehča oziroma postekleni. Dodamo na kose (približno 3 centimetre) narezano divjačino. Vse skupaj pražimo približno 15 minut. Na divjačino potresemo mleto rdečo papriko, malo premešamo in dolijemo vodo, da vse skupaj prekrije. Dodamo poper, sol, česen, lovorov list, mleto kumino in majaron. Za pekoč okus dodamo rdečo papriko, lahko tudi mleto v pasti. Pustimo, da vre približno 15 minut. Nato dodamo goveje meso (približno 3 centimetre veliki kosi). Pustimo vreti približno 15 minut. Nato dodamo še svinjino, premešamo, zavremo in kuhamo še približno 15 minut. Na koncu dodamo narezan krompir. Spet kuhamo vse skupaj približno 15 minut. Na koncu dodamo še rdeče in/ali belo vino. Zavremo in kuhamo še približno 10 minut, da se jed zgosti. Bograč je končan, ko je krompir kuhan.

(Visited 211 times, 1 visits today)