6 kuharskih trikov, ki jih moramo poznati

Lažje sekljanje zelišč, kako rešiti presladko jed in kako se lotiti zažgane posode – te hitri triki vam pomagajo v kuhinji in olajšajo življenje.
1. Olajšajmo si sekljanje zelišč
Če pred sekljanjem svežih zelišč posujemo po deski nekaj soli, nam zelišča med sekljanjem ne bodo ‘’frčala’’ naokrog.
2. Ohranimo aromo zelišč
Pravilno shranjevanje začimb je zelo pomembno, le tako bodo začimbe ohranile svojo aromo. Začimbe zato hranimo tesno pokrite, na temnem in hladnem.
3. Najboljše iz masla in jajc
Najboljše bomo pri peki potegnili od masla in jajc, če jih čez noč pustimo na sobni temperaturi.
4. Rešimo presladko jed
Če je juha ali enolončnica presladka, ji dodamo sol. Če pa je presladka glavna jed, jo bo najbolje rešil jabolčni kis.
5. Očistimo zažgano ponev
Na zažgano ponev vsujemo plast sode bikarbone, prelijemo z vodo in pustimo učinkovati.
6. Izognimo se olju pri kuhanju testenin
Uporaba olja v vodi pri kuhanju testenin povzroči, da se omaka ne prime testenin in ostaja na dnu krožnika.