Kako izbrati pravi sokovnik?

21. avgusta, 2013

Ko so vrtovi in sadovnjaki polni, je skorajda greh piti nektarje in kupljene sokove. Je pa res, da za pravi učinek iz domače kuhinje potrebujemo sokovnik. Pred nakupom sokovnika mora posameznik pretehtati določena vprašanja, ki vplivajo na odločitev.

Pomembno je, da se vprašamo, kaj bomo sočili v sokovniku, saj obstaja nekaj vrst, ki za vsak sokovnik niso primerne. Sem spadajo listnata zelenjava, pa jagodičevje, grozdje, zelišča … Večina centrifugalnih sokovnikov na primer ne more sočiti zelišč ali pšenične trave. Pred nakupom se je potrebno odločiti, za kakšen sok kupujemo sokovnik. Nekaterim je ljubši povsem bister sok, drugi obožujejo gosti sok s koščki sadja. Pri izbiri je velik faktor tudi sama frekventnost uporabe – za drugačen sokovnik se bomo verjetno odločili, ko ga kupujemo za dnevno uporabo, in za drugačnega, če bomo sočili le dvakrat na mesec.

In za konec je pomemben tudi finančni vidik. Razpon cen pri sokovnikih je neverjetno visok, a vsi nam bodo priporočili, naj se ne odločimo za najcenejšo različico, saj bo ta sčasoma krasila le še predal z aparati. Če skušamo razporediti po uporabi, se začetnikom najbolj priporoča centrifugalni sokovnik. Malce bolj zahtevne uporabnike zadovoljijo sokovniki z enojnim vijakom, najdražji pa so sokovniki z dvojnim zobnikom, namenjeni najzahtevnejšemu uporabniku.

(Visited 237 times, 1 visits today)