Koruzna zlevanka z jabolki
15. januarja, 2017

Recept pomurske regije
(za veliki pekač)
Sestavine:
- 4 jajca
- 3 dcl sladkorja
- malo soli
- 1,5 dcl olja
- 1,5 dcl gladke moke
- 3 dcl koruzne moke
- 4 večja jabolka
- 1 pecilni prašek
- 1,5 dcl mleka
Postopek:
Jajca, sladkor in malo soli spenimo skupaj kot za biskvit, nato dodamo olje in še malo mešamo. Pripravimo si moko: belo in koruzno, dodamo še pecilni prašek. Narahlo vmešamo v jajčno zmes in dodamo mleko. V to maso naribamo jabolka, narahlo zmešamo in vlijemo v pekač, ki smo ga prej namazali z margarino in potrosili z moko.
Pečemo na 170 °C. Ko je zgoraj lepo rjavo, je pečena. Namažemo jo s kislo smetano in še malo potresemo s sladkorjem.
(Visited 1.502 times, 1 visits today)