Koruzna zlevanka z jabolki

15. januarja, 2017
Foto: Marija Ščap

Recept pomurske regije

(za veliki pekač)

Sestavine:

  • 4 jajca
  • 3 dcl sladkorja
  • malo soli
  • 1,5 dcl olja
  • 1,5 dcl gladke moke
  • 3 dcl koruzne moke
  • 4 večja jabolka
  • 1 pecilni prašek
  • 1,5 dcl mleka

Postopek:

Jajca, sladkor in malo soli spenimo skupaj kot za biskvit, nato dodamo olje in še malo mešamo. Pripravimo si moko: belo in koruzno, dodamo še pecilni prašek. Narahlo vmešamo v jajčno zmes in dodamo mleko. V to maso naribamo jabolka, narahlo zmešamo in vlijemo v pekač, ki smo ga prej namazali z margarino in potrosili z moko.

Pečemo na 170 °C. Ko je zgoraj lepo rjavo, je pečena. Namažemo jo s kislo smetano in še malo potresemo s sladkorjem.

(Visited 1.502 times, 1 visits today)