Hrustljava jabolčna krostata

23. decembra, 2019

Krostata se morda sliši kot nekaj, kar zahteva višek kulinaričnega znanja, pa je pravzaprav tole ena najbolj enostavnih (in hrustljavih) sladic.

Potrebujemo:

  • pol kilograma listnatega testa,
  • zavitek vanilijevega sladkorja,
  • nekaj jabolk,
  • 2,5 dcl sladke smetane,
  • tri jajca,
  • tri zvrhane čajne žličke sladkorja
  • cimet

Pekač namažemo z maslom in na to položimo nanj oba kosa razvaljanega testa, enega na drugo. Pri robovih testo privzdignemo.

Na pol centimetra debele krhlje narežemo jabolka in z njimi čisto prekrijemo testo. Posebej razžvrkljamo jajca, dodamo vanilij sladkor, sladko smetano, limonino lupinico, cimet in sladkor. S tem prelijemo testo.

Položimo v na 180ºC segreto pečico in pečemo približno pol ure. Pustimo krostato, da se malce ohladi. Pred serviranjem posujemo s sladkorjem v prahu.

NAMIG: Postrežemo s kepico vanilijevega sladoleda.

 

(Visited 344 times, 1 visits today)