Pečena buča z zelišči
7. oktobra, 2016
<![CDATA[Sestavine:
- 2 buči za pečenje (približno 1 kg)
- majhen košček ingverjeve korenine
- 3 stroki česna
- žlica masla
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 dcl belega vina
- sol
- poper
- cimet
- čili v prahu
- žlica nasekljanih zelišč (regrat, trpotec, pehtran, peteršilj, meta, melisa, list črne detelje)
Priprava:
Bučo očistimo semen in narežemo na kolobarje – lupine ne olupimo, damo v pekač, obložimo z nastrganim maslom in pokapamo z oljem. Dodamo neolupljen česen in narezano koreninico ingverja, posolimo in popopramo ter potresemo s cimetom in čilijem. Damo v pečico, segreto na 180 ˚C, za 15 minut, nato dolijemo vino in pustimo še 30 minut. Ko bučo vzamemo ven, jo potresemo z nasekljanimi zelišči.
Vir: Mirjam Grilc (knjiga Zeliščna kuharija, Založba Kmečki glas)]]>
(Visited 88 times, 1 visits today)