Solata malo drugače: sladki krompir, leča in feta sir
30. junija, 2019
V vročih poletnih dneh še kako prija osvežilna solata, ki je z izbiro pravih sestavin lahko tudi povsem hranljiva in zadostna glavna jed. Tokrat namig za malce drugačno solato.
Potrebujemo:
- 2 velika korenja (narežemo na večje kocke)
- 1 rdeča čebula (narežemo na tanke rezine)
- 2 srednje velika sladka krompirja (narežemo na večje kocke)
- olivno olje
- čili – po želji
- balzamični kis
- rjavo lečo (skuhamo)
- feta sir
Priprava:
Pečico prižgemo na 220°C, ventilatorska funkcija. Nazerano korenje, čebulo in sladka krompirja položimo v pekač in polijemo s nekaj žličkami olivnega olja. Pečemo 30 minut, vmes malce pomešamo.
Kuhano lečo razprostremo po velikem globljem krožniku, nanjo pa položimo zelenjavo iz pečice. Dodamo balzamični kis in olivno olje. Po vrhu razporedimo še koščke feta sira.
NAMIG: Solato se lahko uživa kot toplo ali malce ohlajeno jed, zelo okusna in predvsem osvežilna pa je tudi, če jo ohladimo v hladilniku.
Vir: realfood tesco
(Visited 135 times, 1 visits today)