Testenine s paradižnikom in baziliko
Najboljše stvari so preproste, kot tokratne testenine. Toda naj se sliši še tako enostavno, ne uspejo vedno. Po sledečem italijanskem receptu so uspele!
Vse, kar potrebujemo, je česen, kakovostno olivno olje, dober paradižnik, dobra bazilika in dobre testenine. Gre za najbolj osnoven recept, katerega bistvo so kakovostne sestavine.
Paradižnik naj bo češnjev in sladek, kot le gre. Bazilika naj bo sveže potrgana z domačega lončka ali vrta.
Priprava:
Na olivnem olju prepražimo česen in liste bazilike. Dodamo na pol prerezane češnjeve paradižnike, solimo in pražimo – nič več kot 10 minut.
Posebej skuhamo špagete in si – tik preden odlijemo vodo – prihranimo eno kavno skodelico vode, v kateri so se kuhali špageti.
To skodelico dodamo k paradižnikom, kot tudi špagete – vse skupaj premešamo in prepražimo. Ko umaknemo testenine z ognja, dodamo še štiri liste bazilike, ki smo jih rahlo zmečkali s prsti, ter dve jedilni žlici olivnega olja. Pa dober tek!