6 kuharskih trikov, ki jih moramo poznati

24. decembra, 2017

Lažje sekljanje zelišč, kako rešiti presladko jed in kako se lotiti zažgane posode – te hitri triki vam pomagajo v kuhinji in olajšajo življenje.

1. Olajšajmo si sekljanje zelišč

shutterstock_561340009_web

Če pred sekljanjem svežih zelišč posujemo po deski nekaj soli, nam zelišča med sekljanjem ne bodo ‘’frčala’’ naokrog.

2. Ohranimo aromo zelišč

shutterstock_118009711_web

Pravilno shranjevanje začimb je zelo pomembno, le tako bodo začimbe ohranile svojo aromo. Začimbe zato hranimo tesno pokrite, na temnem in hladnem.

3. Najboljše iz masla in jajc

shutterstock_242664262_web

Najboljše bomo pri peki potegnili od masla in jajc, če jih čez noč pustimo na sobni temperaturi.

4. Rešimo presladko jed

shutterstock_410218546_web

Če je juha ali enolončnica presladka, ji dodamo sol. Če pa je presladka glavna jed, jo bo najbolje rešil jabolčni kis.

5. Očistimo zažgano ponev

shutterstock_393331228_web

Na zažgano ponev vsujemo plast sode bikarbone, prelijemo z vodo in pustimo učinkovati.

6. Izognimo se olju pri kuhanju testenin

shutterstock_569236966_web

Uporaba olja v vodi pri kuhanju testenin povzroči, da se omaka ne prime testenin in ostaja na dnu krožnika.

(Visited 186 times, 1 visits today)