5 kuharskih trikov #1: Skrivnost je malenkostih
Ne potrebujete kuharske šole, ne potrebujete dragih kuharskih aparatov in ne potrebujete tako veliko izkušenj. Da postanete boljši v kuhinji, potrebujete le naslednjih 5 trikov in veselje do kuhanja.
1. Kupite termometer za meso
Najlažja pot, da pokvarimo perfektno pečen steak? Rezanje med kuhanjem, da ugotovimo ali je meso že pečeno. Investirajte v termometer za meso, ki vam bo povedal ali je meso že pečeno in vam ga ne bo potrebno razrezati.
2. Zapisujte si v kuharsko knjigo
Ste kuhali paradižnikovo juho po receptu iz vaše kuharske knjige in ugotovili, da bi morali uporabiti več paradižnika? Ali, da bi se moral piščanec peči kakšno minuto dlje, kot je zapisano v receptu? Zapišite opombe, da napak naslednjič ne ponovite.
3. Naučite se hitrega vlaganja
Malo soli in sladkorja vmešamo v nekaj belega kisa. Polijemo čez zelenjavo. Pustimo stati 20 minut in dober tek!
4. Profesionalno nabrusite svoje nože
Morda imate brusilnik nožev doma, a vseeno si enkrat letno privoščite profesionalno brušenje nožev. Vaše sekljanje bo hitreje, bolj natančno in, verjeli ali ne, varneje.
5. 4 besede, ki si jih morate zapomniti: piščančja bedra, družinsko pakiranje
Piščančje prsi so drage in hitro postanejo dolgočasne. Piščančja bedra pa so cenejša, bolj sočna in okusna.