Šparglji po poljsko

30. aprila, 2017

Sestavine:

  • 1 kg belušev
  • 2 trdo kuhani sesekljani jajci
  • 12 dag surovega masla
  • 5 dag drobtin
  • 2 žlici svežega peteršilja
  • 1 žlica drobnjaka

Priprava:

Beluše oz. šparglje olupimo in odrežemo spodnje konce. Razdelimo jih na štiri enake snopiče in vsakega posebej zvežemo. Zvezane šparglje damo v osoljen krop in jih kuhamo 6 – 8 minut (kakor so pač debeli in sočni), da se zmehčajo, vendar morajo ostati čvrsti. Potem jih odcedimo, naložimo na pladenj in previdno odstranimo kuhinjske niti. Posipamo jih s sesekljanim jajcem, pokrijemo z alufolijo in postavimo na toplo.

V ponvi raztopimo surovo maslo, pridamo drobtine in jih med nenehnim mešanjem pražimo 3 – 5 minut, da zlato porjavijo. Ponev odstavimo s štedilnika, dodamo peteršilj in drobnjak. Vse skupaj hitro zmešamo in preliv zlijemo po špargljih, a ne po glavicah. Jed ponudimo takoj!

Špargljevih glavic nikoli ne polivamo z omako in ne posipavamo z drugimi dodatki.

(Visited 155 times, 1 visits today)